Forældresamarbejde

Forældrene er den største ressource i eget barns liv!

Derfor vægter Dagplejen område Vest, i stor udstrækning, at inddrage og samarbejde med forældrene til gavn for barnet.

Når vi i vores system kan se, du har booket en plads i Dagplejen område Vest - bliver du kontaktet af den dagplejepædagog, der er tilknyttet din kommende dagplejer. Du vil blive opfordret til at kontakte din dagplejer for at aftale små korte besøg over flere måneder, så dit barn får skabt en tilknytning til dagplejer, hvilket vil gøre det nemmere for dit barn, at skulle  afleveres, når den tid kommer.

Det er dagplejer og dig som forælder, der aftaler hvornår det kan passe du kommer på besøg. Dagplejeren har en børnegruppe, som hun skal være nærværende overfor - derfor skal du ikke forvente at blive set som "gæst" i dagplejehjemmet. Når det passer ind i dagplejers og børnenes hverdag, kan du komme og indgå i dagens praksis - eller bare observere sammen med dit barn, så barnet vænner sig til lyde og lugte i dette fremtidige dagtilbud.

Når der er et par måneder til dit barn skal starte, vil du igen blive kontaktet af dagplejepædagogen og I aftaler et kontaktmøde.

Det er dagplejer og dig/Jer som forældre der har den daglige kontakt og daglige samarbejde. Et konstruktivt samarbejde til gavn for barnets trivsel udvikling og læring kræver, at både I, som forældre, og dagplejer er åbne og interesserede i, hvordan I hver især og sammen kan tilbyde barnet de bedste betingelser for at udvikle sig til et rummeligt, livsglad og kompetent lille menneske, der kan mestre eget liv.

Med til et konstruktivt samarbejde hører også dagplejepædagogen. Hun er vejleder og sparringspartner for både dagplejer og forældre. I løbet af Jeres barns tid i dagplejen, vil I kunne opleve, at blive kontaktet af dagplejepædagogen, for at I - sammen med dagplejer og dagplejepædagog - finder den bedste løsning rent udviklingsmæssigt og trivselsmæssigt for Jeres barn.

I er som forældre ligeledes altid velkomne til at kontakte dagplejepædagogen - eller Leder, hvis I har brug for det.